Woning in beton

living in beton

Industriële vloeren zijn ondertussen volledig geïntegreerd in privé – woningen door de mix van eenvoud en abstractheid. Oorspronkelijk werden deze vloeren enkel gebruikt voor industriële doeleinden omdat dit materiaal erg duurzaam is en enorm gemakkelijk in het onderhoud.

De vloeren zijn opgemerkt door designers en architecten die de voordelen van glansbeton zijn beginnen te gebruiken in de bouw van woningen. De voordelen schuilen niet alleen in de duurzaamheid maar ook in zijn enorme mogelijkheden op het gebied van kleur, vorm en glans. In combinatie met het gemak in onderhoud is woonbeton aan het uitgroeien tot één van de meest gewaardeerde producten van het moment.

De zaagsneden accentueren het moderne karakter van betonvloeren. Professionals zijn in staat om via deze zaagsneden de illusie te creëren dat de vloer bestaat uit grote of kleinere tegels. De sneden zijn ook functioneel. Ze zijn noodzakelijk om het uitzetten en krimpen van polybeton op te vangen. Dit proces treedt op door wisselende temperaturen. De sneden zorgen ervoor dat de vloer altijd egaal blijft. Ze worden aangebracht op belangrijke punten, zoals bijvoorbeeld hoeken.

Het proces is beter te begrijpen aan de hand van de samenstelling. Beton ontstaat door water te mengen met een bindmiddel (zoals cement) en granulaat (zand en grind), vulstoffen en eventueel met toeslagstoffen. Bij de juiste verhoudingen worden de holtes tussen het grind vrijwel geheel gevuld met zandkorrels waarbij het cement de verschillende korrels aan elkaar plakt. De verharding van cement is een chemische reactie die een beperkte hoeveelheid water vraagt. Na uitharding kan de hardheid en duurzaamheid van natuurlijk gesteente worden geëvenaard.

De kwaliteit van polybeton is uiterst belangrijk, alsook het vakmanschap bij het storten en het uitharden. Onze firma draagt dit hoog in het vaandel en gebruikt dit ook als uithangbord. Bij elke klant is kwaliteit onze prioriteit. Onze stielmannen zijn ervaren in alle stappen van het creëren van de meest optimale vloer.

Gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer is een sterke en stevige ondergrond met een unieke uitstraling. Een kwalitatief hoogstaande finish, die perfect in een modern en stijlvol interieur past. Maar wat is nu precies vlinderen? Even terug naar de basis. Na het storten van het beton ziet het materiaal er nog ruw uit. Met een speciale machine (troffel- of vlindermachine), voorzien van afwerkbladen, wordt vervolgens over het beton gegaan of gevlinderd. Zo krijgt het beton zijn compacte structuur en typische wolkachtige look. De vloer moet vervolgens nog meermaals worden gepolijst om zijn uiteindelijke glans te verkrijgen.

Toepassingen

Een gevlinderde betonvloer geeft de ruimte een strakke en industriële uitstraling. Hij komt mooi tot zijn recht in moderne interieurs en in combinatie met natuurlijke materialen en fraaie accessoires. Denk maar aan hout, glas, bamboe, katoen of linnen. Het resultaat is een prachtig product dat perfect aansluit bij de overige interieurelementen. Gebruikt u een betonnen vloer in de keuken, dan voorziet u deze best van een beschermende toplaag of coating. Beton is van nature ook niet volledig waterdicht. Het is dus belangrijk om de betonvloer in de badkamer tegen water, vlekken en vocht te beschermen.

Onderhoud en reiniging

Betonvloeren zijn bijzonder robuust en stevig. De toplaag is echter onderhevig aan slijtage. Regelmatig onderhoud is daarom gewenst. Daarvoor gebruikt u best bijen- of acrylwas. Hierdoor krijgt het beton een beschermend laagje. Met regelmatig onderhoud voorkomt u doffe plekken en blijft de vloer langer mooi. Gebruik vooral geen zure of bijtende schoonmaakproducten. Hierdoor zullen er moeilijk te verwijderen vlekken ontstaan. Behandel de vloer met liefde: u krijgt er heel wat voor terug.

Meer informatie

Geïnteresseerd in het plaatsen van een gevlinderde betonvloer? Meer weten over onze producten, prijzen en realisaties? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen bespreken we de mogelijkheden en wensen en creëren we een topresultaat op maat!