Onze werkwijze

Kristalliseren en impregneren is een methode voor het versterken en verharden van de toplaag van uw betonvloer. Het zorgt ervoor dat vuil en vet minder snel in uw vloer trekt en er ontstaat geen vorming van looppaden.

In de eerste fase wordt de vloer licht geschuurd met een grove diamant pad. Dit opent de structuur van de natuursteen en verwijdert kleine foutjes. Na deze fase is de natuursteen zeer kwetsbaar en mat. In deze fase is de vloer zeer poreus. Hierna word het impregnatie product geplaatst.

De poriën staan open waardoor het product zich beter en dieper kan zetten en verder kristalliseren in de toplaag. Vetten en oliën kunnen daardoor minder snel indringen in uw vloer.

In de volgende fase zorgt er voor dat de vloer weer aansterkt. De structuur gaat zich weer sluiten, de betonvloer krijgt haar kracht weer terug en de eerste glans komt terug. Naargelang de keuze naargelang de glans wordt de vloer gepolijst met steeds fijnere diamant pads.

De structuur sluit bijna helemaal af aan het oppervlak en de vloer krijgt een glanzend eindresultaat ook wel verglazing van uw betonvloer genoemd. Naargelang het doorlopen van deze fasen kan de vloer als gekristalliseerd of verzegeld aanzien worden.

Deze behandeling maakt de vloer dichter en harder. Dat wil zeggen dat de poriën verdicht worden. Het zorgt ervoor dat vuil en vet minder snel in uw vloer trekt en er is .Er word coating zoals bv boenwas over geplaatst die naargelang van tijd opnieuw geplaatst moet worden of aan slijtage blootgesteld word zoals de vorming van looppaden.

Door de de kristallisatie heeft de betonvloer minder kans op stoffen . Hierdoor kan er geen mogelijke schade ontstaan bij gevoelige apparaten zoals bv computers en dergelijke . Omdat de poriën zo verdicht worden aan de bovenkant is het veel makkelijker in onderhoud door dit systeem.

De laag word zelfs sterker en sterker door de combinatie van kristallisatie en impregnatie . Door het openzetten van de poriën en dan het impregnatie product aan te brengen kan deze dieper indringen. Door de reactie met de niet geactiveerde cementmoleculen word de oppervlak steeds meer verdicht.