Terras in beton

Een prachtig terras in beton geeft uw huis een absolute meerwaarde. Een slimme keuze ook: beton is duurzamer dan buitentegels of hout en beter bestand tegen allerhande externe factoren. Door het beton te polieren, oogt het bovendien mooier en is het beter beschermd tegen weer, wind en andere invloeden. En dankzij de verscheidenheid aan kleuren en afwerkingen is gepolierd beton ideaal om een sfeer- en smaakvol terras mee te aan te leggen.

Een terras op beton leggen krijgt bij particulieren steeds vaker de voorkeur. Dit terras combineert de robuuste industriële stevigheid met verfijnde esthetische elementen. Ook het feit dat onderhoud niet noodzakelijk is om de kwaliteit en het uitzicht te bewaren, zet steeds meer mensen er toe aan om voor gepolierde beton te kiezen. Het verwijderen van mos en onkruid is niet meer van toepassing en de klant moet zich geen zorgen meer maken over eventuele vorstschade, die bijvoorbeeld kan optreden bij tegels. Een terras is blootgesteld aan weer en wind. Daarom raden wij ook hier een impregnatie of veredeling van uw betonvloer aan.

Maar dat neemt niet weg dat met de zaagsneden die worden aangebracht om de uitzetting van het polybeton op te vangen kunnen de vakmannen perfect uw terras er laten uitzien als een betegelde vloer. Het betreft hier iets grotere tegels, een erg mooi effect.

Van modern tot landelijk

Toegegeven: bij terrasaanleg denken mensen vaak in de eerste plaats aan tegels. Misschien wat onterecht. Want een betonnen terras heeft heel wat voordelen. Het combineert een strakke industriële look met de robuuste stevigheid van beton en betonvloeren. Een betonterras past zowel bij landelijke als moderne woningen en is de geschikte keuze voor zowel renovaties als nieuwbouw. U kunt het terras ook naadloos laten doorlopen in de binnenruimte. Dat geeft een prachtig ruimtelijk effect. De eigenlijke inkleding en afwerking hangt af van het type tuin en het soort huis.

Deze terrassen passen zowel bij moderne als landelijke woningen. Ook bij renovaties wordt hiervoor als maar meer voor geopteerd. De klant kan het terras volledig inkleden naar eigen smaak. De voorkeur zal naar alle waarschijnlijkheid bepaald worden door het type huis en soort tuin.

Het terras op beton kan hier helemaal op inspelen. De klant kiest de kleur en de vorm, alsook de mate van glans. Verder kan u bijvoorbeeld ook kiezen voor een antislip, stoeptegelglad of een uitgewassen versie. Het terras kan gewoon op de volle grond geplaatst worden. Maar er kan ook gebruik gemaakt worden van verharding zoals steenslag, keien, grind, enz. Dit komt de stevigheid onder het terras ten goede.

Voordelen

Op zoek naar een mooi, mondain en gemakkelijk te onderhouden terras dat duurzaam en luxueus oogt? Ga dan voor een afwerking in beton. Zo’n finish biedt heel wat voordelen. We zetten ze hier even op een rijtje:

  • Onderhoudsvriendelijk: een betonnen terras is uiterst eenvoudig te reinigen
  • Bestand tegen weersomstandigheden: vorstschade behoort voortaan tot het verleden
  • Geen mos of onkruid meer: gedaan met wieden en wegborstelen
  • Een naadloze afwerking: een strak en stijlvol resultaat
  • Perfect op maat: perfect passend en personaliseerbaar

Afhankelijk van de hoogte van het terras en de ligging in uw tuin kan er een randbekisting geplaatst worden. Meestal is het terras aangrenzend aan de woning, maar de plaatsing als een soort eiland in de tuin kan even goed. Grondwerken dienen er alleen te worden voorzien als er niet kan beschikt worden over een grondlaag van ongeveer 15 cm.

Meer informatie

Meer weten over de werkwijze van Decosol of over de vele mogelijkheden en opties? Een offerte op maat voor uw beton onder terras nodig? Een kijkje nemen in ons aanbod van realisaties? Neem dan snel contact op voor een afspraak. Of vraag vrijblijvend een online offerte aan. Wij bezorgen u zo spoedig mogelijk een scherp, gespecialiseerd en gedetailleerd voorstel. Tot binnenkort!